Kesätyöhakemus, jolla nappaat haluamasi kesätyöpaikan 🎯

Olipa tilanteesi tai ikäsi mikä tahansa, pääset selailemaan kesätyömahdollisuuksia mitä luultavimmin runsaasta valikoimasta, mutta kova kilpailu parhaista pesteistä saattaa tulla yllätyksenä. Hyvä kesätyöhakemus erottaa sinut muista, ja kertoo vahvuutesi potentiaaliseen työpaikkaan, oli kokemustasosi mikä tahansa. Lue lisää artikkelista. 

Millainen kesätyö kannattaa?

Mikä tahansa kesätyö antaa kaivattua kokemusta ansioluetteloon, mutta valinta kesätyöpaikan suhteen kannattaa tehdä ajatuksella. Hyvä kesätyöpaikka voi

  • kartuttaa työkokemusta
  • tukea opiskelua
  • tarjota uusia verkostoitumismahdollisuuksia
  • opettaa työelämätaitoja
  • kouluttaa täysin uuteen alaan
  • kartuttaa uusia taitoja ja pätevyyksiä
  • olla tarvittava askel uralla etenemiseen

Tärkeintä onkin miettiä, millainen kesätyö hyödyttäisi juuri sinua parhaiten? Kun löydät kesätyön, joka aidosti hyödyttää sinua myös tulevaisuudessa, näkee myös rekrytoija aidon motivaatiosi tehtävää kohtaan.


Verkostoituminen kesätyön kautta – avaa uusia ovia


Kesätyö on hyvä tapa avata uusia ovia uralla. Se tarjoaa heti verkostoitumismahdollisuuksia kesätöiden mukana tulevien kontaktien kautta. 

Kesätöitä kannattaa siis hakea olitpa opiskelija, työtön tai työelämään palaava hakija. Vaikka kesätyöpaikkasi ei liittyisi aiempaan alaasi, voi juuri se olla tarvittava askel kohti uutta, sillä voit päästä testaamaan osaamistasi uudessa yrityksessä tai toimialalla.

Kesäisin saat kokemuksen lisäksi kasvatettua myös tilipussiasi, sillä kesätyön palkka takaa yllättävän hyvät ansiot.

Kesätyö johtaa yllättävän monesti myös pysyvämpään työpaikkaan. Se tarjoaa sekä työnantajalle että työntekijälle mahdollisuuden testata keskinäistä yhteensopivuutta. 

Kesätyöhakemus tiivistää tehtävän kannalta olennaiset kyvyt ja osaamisen

Miten saada kesätöitä? Parantaaksesi mahdollisuuksiasi saada haluamasi kesätyöpaikka, sinun kannattaa laatia kesätyöhakemus, jossa kiteytät rekrytoivalle henkilölle:

  • osaamisen ja kyvyt
  • tehtävään sopivat vahvuudet ja työelämätaidot
  • mahdollisen aikaisemman työkokemuksesi tai TET-harjoittelut
  • motivaatiosi alaa ja tehtävää kohtaan
  • muut pätevyydet

Kesätyöhakemus on saatekirje, joka kertoo tarinallisemmin hakijan osaamisen ja syyt hakea tehtävään. Sen lisäksi hakija yleensä toimittaa myös CV:n eli ansioluettelon rekrytoivalle työnantajalle.

Lue lisää: Hyvä CV on nopea tie haastatteluun – näin esittelet itsesi työnantajalle

Tee taustatyö hyvin – vastaa työpaikkailmoituksen toiveisiin

Ennen kuin aloitat kesätyöhakemuksen kirjoittamisen, tutustu huolellisesti hakemasi tehtävän työnkuvaan. Työnhakuilmoitus kertoo sinulle, millaisia piirteitä ja osaamista työnantaja etsii ihanteelliselta ehdokkaalta.

Kesätyöpaikkailmoitus sisältää avainsanoja ja ilmaisuja, jotka kuvaavat potentiaalista ehdokasta. Ilmoituksessa listataan pätevyyksiä ja taitoja sekä työtaustaa, joita hakijalla toivotaan olevan. 

Mieti, mitkä näistä työpaikkailmoituksen taidoista tai taustoista omaat, ja korosta niitä. Kiinnität varmasti rekrytoijan huomion, sillä olet tuonut esille juuri sellaisia tekijöitä, joita tulevalta työntekijältä toivotaan. 

Kesätyöhakemuksen sisältö – lisää nämä osiot hakemukseen

Kesätyöhakemuksen ulkoasu on parhaimmillaan selkeä ja yksinkertainen. Hakemuksessa tärkeintä on sisältö. 

Noudata siis mieluiten perinteisiä ​​muotoiluohjeita ja käytä tunnettuja fontteja, esimerkiksi Times New Roman, Calibri tai Arial. Tekstin koko voi olla joko 10, 11 tai 12. 

Yritä tehdä hakemuksestasi yhden sivun mittainen, jotta se pysyy merkityksellisenä ja yksinkertaisena. Käytä väliotsikoita, ja jätä hakemus ilmavaksi.

Vasempaan yläkulmaan voit lisätä seuraavat tiedot:

  • päivämäärä
  • sinun nimesi
  • osoitteesi
  • puhelinnumerosi
  • sähköpostiosoitteesi

1. Aloituskappale – herätä kiinnostus

Aloituskappaleessa on hyvä muistaa mainita rooli, jota haet. Heti sen jälkeen sinulla onkin mahdollisuus kertoa, miksi haet kyseistä tehtävää ja haluaisit työskennellä yrityksessä. Tässä on hyvä kohta mainita, mikäli kyseinen kesätyö sopii opiskeluihisi tai tulevaisuuden urasuunnitelmiin. 

2. Kerro pätevyyksistä ja työkokemuksesta 

Kun olet käynyt työpaikkailmoituksen läpi ja löytänyt sieltä tukun avainsanoja, joilla potentiaalista hakijaa kuvataan, voit listata niihin liittyvät omat pätevyydet, työkokemuksen, taidot ja muut rooliin liittyvät ominaisuudet.

Mikäli sinulla ei vielä ole asiaankuuluvaa työkokemusta, yritä löytää taustastasi muuta kokemusta, jotka katsot tehtävän kannalta hyödylliseksi. Tällainen voi olla mikä tahansa harjoittelujakso, vapaaehtoistyö tai harrastustoiminnassa oleva rooli. 

Jos olet opiskelija, voit mainita suorittamasi työnkuvaan liittyvät opiskelujaksot, kerhot tai projektit, jotka liittyvät tehtävänkuvaan. Mikäli haet esimerkiksi kesätyöpaikkaa, jossa ollaan tekemisissä ulkomaisten asiakkaiden kanssa, voit mainita suorittamasi vieraan kielen kurssit.

3. Lisää muutama konkreettinen esimerkki

Kun olet kertonut kokemuksestasi, on hyvä tuoda esiin se, miten hyödynnät kokemustasi ja osaamistasi käytännössä. 

Kerro, kuinka olet hyödyntänyt esimerkiksi asiakaspalvelutaitojasi vaativassa tilanteessa tai kuinka osaamisesi on ollut myös muiden tiimiläisten hyödynnettävissä. 

Käytä mahdollisuuksien mukaan myös numeroita kertomaan onnistumisistasi. Oletko tuonut aikaisemmassa toimenkuvassa yritykseen lisää asiakkaita, myyntiä tai toimeksiantoja? Kerro se numeroin. 

4. Loppukappale – tiivistä olennainen

Kesätyöhakemuksen viimeiseen kappaleeseen voit vielä tiivistää olennaisen siitä, miksi katsot sopivasi haettavaan tehtävään, ja mikä sinua motivoi tehtävässä.

Tähän kannattaa myös liittää reipas kehotus olla yhteydessä, mikäli rekrytoija kaipaa lisätietoja, materiaaleja tai suosittelijoita hakuprosessin yhteydessä. 

Kesätöissä kaivataan ennen kaikkea hyvää asennetta

Kesätyöhakemus kertoo työnantajalle positiiviset ominaisuudet, kokemuksen sekä osaamisen, joita hakija omaa ja voisi hyödyntää avoimena olevassa tehtävässä. 

Kesätöihin palkkaavat työnantajat etsivät yleensä ennen kaikkea hyvän asenteen omaavia kesätyöntekijöitä, sillä tehtävänkuvat saattavat olla hyvinkin vaihtelevia. 

Joustavuus sekä kaikenlaisiin tehtäviin tarttuminen samalla reippaalla asenteella on se, mitä rekrytoijat arvostavat. 

Tsemppiä kesätöiden hakuun, ja muistathan tsekata myös WorkPowerin avoimet kesätyöpaikat!